viernes, 18 de septiembre de 2009

25 anys de graffiti a Espanya

El Museu de l'Empordà a Figueres conmemora aquest 25 aniversari del graffiti espanyol amb una exposició pionera en un museu institucional. No ens presenta només les obres dels dos escriptors Zeta i Capi sinó que ens mostra com es vivia i com és viu el món de graffiti a Espanya.

El catàleg de l'exposció ens diu: "És quelcom conegut arreu del món que el graffiti ha deixat de ser una expressió marginal, vandàlica i de carrer, per ser entesa com una vessant artística de primer ordre. La imatge del graffiter associada al delinqüent poc a poc queda superada per deixar pas a la del artista, mentre que el graffiti va prenent posicions dintre dels circuits artístics convencionals." Una afirmació en part certa, dins dels circuits artístics, però que encara no cualla en la societat ni en la ment dels polítics que continuen fent ridícules legislacions cíviques que no distingeixen entre el graffiti d'un artista i la pintada barroera d'un adolescent.

És per això que exposicions com aquesta són necessàries per a l'educació de la societat i per a posar al seu lloc l'art del graffitti. Si la voleu disfrutar encara esteu a temps, però no us adormiu perquè aquest cap de setmana és l'últim per poder-la disfrutar. A més com a festa de cloenda l'Associació de Breakers de Figueres, Brefig ha organitzat una serie d'events que no tenen res que envejar a l'Hipnòtic ;)

Aquest serà el timing timming del dissabte 19 de setembre:

Circuit urbà de bmx.
Lloc: Rambla
Horari: de 16:00 a 18:00h

Exhibició Freestyle bmx
Lloc: Rambla
Horari: 18:30h

Campionat internacional de Breakdance
Lloc: Plaça Catalunya
Horari: 20:00h

Human Beat Box
Lloc: Plaça Catalunya
Horari: 21:00h

+ info: http://www.figueresurbana.com/

Ps: Graffiti project en tot el seu esplendor a Kelburn

No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails